Promotions Partner with UsSavedMy Booking
SGD

Log in to your account

No account yet?
Register
Or log in with:

Verification Needed

We noticed that you are using a new device. As such, you need to verify your account. Please select the intended destination for your verification code:

1
2

Cheap flights to Mackay (MKY)

Flights
Flight + Hotel
Airport Transfer

Tiket Penerbangan ke Mackay, Australia

Ianya terletak di tengah-tengah ladang tebu yang luas dan merangkumi tanah tradisi oleh orang-orang Yuibera, Mackay adalah sebuah hab serantau yang tenang dan aman dengan mempunyai sambungan yang baik ke pusat-pusat utama Australia, Taman Negara Eungella dan Kepulauan Whitsunday. Mereka yang ingin meluangkan masa di sini akan mendapati bahawa jalan-jalan yang luas dipenuhi dengan seni deko yang cantik, hiburan malam yang sihat dan tempat makan yang terbaik di rantau ini. Selain itu, kawasan ini juga terletak di antara bakau-bakau yang dilindungi dan marina pantai yang sangat cantik, Mackay membawa citarasa tropika yang pasti dapat menggalakkan anda untuk masuk di salah satu hotel yang mewah di sini. Manakala di bahagian utara bangdar ini juga terdapat sebuah pantai yang indah di Cape Hillsborough. Satu tanjung dan teluk perlindungan komuniti perumahan kecil yang mengalu-alukan peluncur dan pembawa karavan untuk ke pantai terbaik di kawasan itu.


Lapangan Terbang di Mackay

Lapangan Terbang Mackay

Lapangan Terbang Mackay adalah lapangan terbang yang kecil di Australia. Anda boleh terbang ke 3 destinasi dengan 3 syarikat penerbangan dalam lalu lintas penumpang yang telah dijadualkan. Laluan dengan paling banyak berlepas dari sini adalah laluan ke Brisbane (BNE) dengan jumlah purata 68 penerbangan dari Mackay setiap minggu iaitu lebih daripada 72% dari semua penerbangan mingguan. Setakat hari ini, masih tiada lagi penerbangan ke atau dari sini untuk ke destinasi antarabangsa. Qantas adalah syarikat penerbangan yang terbesar di sini dengan mengambil kira bilangan perlepasan dengan sekitar 56 dijadualkan berlepas setiap minggu. Syarikat penerbangan yang kedua terbesar di sini ialah Virgin Australia. Laluan yang mengambil masa penerbangan yang paling lama dari Mackay (MKY) adalah ke Brisbane (BNE) iaitu kira-kira 1 jam 30 minit.


Bagaimana untuk Mendapatkan Tiket Pesawat Murah ke Mackay?

Traveloka adalah laman sesawang yang membantu mereka yang mencari tiket kapal terbang dari syarikat penerbangan. Ia membantu dalam proses pencarian tambang murah tiket kapal terbang ke Mackay. Tidak susah, anda Cuma perlus memasukkan butir-butir dalam kotak pencarian dan klik cari. Kemudian laman ini akan menyenaraikan kepada anda senarai saranan tiket tambang murah. Anda boleh membuat jarak harga mengikut bajet perjalanan anda. Anda boleh bandingkan berlainan syarikat penerbangan agar dapat membantu anda dalam membuat keputusan.


Bilakah Waktu yang Sesuai Untuk ke Mackay?

Bulan paling sibuk untuk pelancong datang ke Mackay, Australia adalah Julai, diikuti oleh bulan September dan Mei. Harga untuk hotel dan penerbangan akan menjadi agak mahal pada bulan-bulan ini, tetapi, anda boleh menyimpan jika anda dan membeli dengan lebih awal untuk mendapatkan harga yang lebih murah. Pelancong tidak mungkin melawat Mackay pada bulan Disember. Mereka yang bersedia untuk melawat pada masa-masa ini mungkin akan mendapati perbelanjaan untuk datang ke sini akan menjadi lebih murah.


Masa yang terbaik untuk melawat Mackay untuk cuaca yang ideal adalah pada 16 April hingga 28 Oktober. Suhu purata di Mackay berbeza sedikit. Memandangkan kelembapan, suhu terasa panas selama kira-kira separuh daripada tahun dan sebaliknya bagus dengan peluang yang sama untuk mengalami hujan. Masa yang paling panas adalah biasanya pada awal hingga pertengahan Januari di mana paras tinggi tetap sekitar 31.3 Celcius. Sekiranya cuaca kering adalah apa yang anda kehendaki, bulan-bulan yang berkemungkinan hujan yang paling rendah di Mackay ialah September, Ogos, dan Julai. Mackay mempunyai beberapa bulan yang lembap, dan juga bulan yang kurang lembap. Bulan paling lembab adalah bulan Oktober dan bulan paling lembab adalah bulan Februari.


Festival Seni Mackay adalah salah satu festival yang disambut di Mackay. Festival Seni Mackay merupakan salah satu acara seni visual dan pertunjukan terbesar di Queensland. Pesta ini bakal membawa anda untuk lalui perjalanan yang menarik melalui pelbagai seni visual dan persembahan, wain dan makanan yang menjadi hasil warga tempatan di rantau ini dan banyak lagi. Para tetamu tempatan dan pengunjung berduyun-duyun ke sambutan ini setiap tahun untuk membuat laluan mereka sendiri melalui program 10 hari, masing-masing meninggalkan program ini dengan pengalaman mereka yang tersendiri sendiri yang unik di rantau ini yang indah di pantai utara Queensland.


Apakah 3 perkara yang Boleh Dilakukan di Mackay?

Mackay adalah tempat yang penuh dengan tempat yang menarik dan bangunan bersejarah. Banyak tarikan yang dapat dijumpai di Mackay.


Bluewater Lagoon – Nikmati kawasan yang menyegarkan untuk berenang di Bluewater Lagoon di Mackay. Anda akan alami keseronokan berada di pantai yang tertelak di dalam bandar. Ia mempunya tiga tingkat kolam lagun dan menyediakan persekitaran berenang yang selamat di Daerah Perniagaan Pusat Mackay. Tidak lupa juga, ia berhampiran dengan kemudahan barbeku, peralatan kerja awam dan taman permainan di Bluewater Quay.


Pulau Whitsunday – Pulau Whitsunday adalah salah satu destinasi yang menjadi pilihan dan terindah di Australia. Di sini terdapat taman permainan yang tidak dapat ditandingi untuk kapal pesiar, penyelam, berkemah, nelayan dan kerusi resort. Ia terpelihara oleh Reef Barrier yang besar, perairan yang hangat dan kawasan ini sangat sesuai untuk belayar


Taman Negara Eungella – Eungella yang bermaksud "Tanah awan" adalah sebuah perbandaran Australia yang terletak di pinggir Clarke Range di hujung Lembah Pioneer di barat Mackay. Eungella terkenal kerana taman nasional yang mengelilinginya. Ia dianggap sebagai hutan hujan tropika yang paling lama di Australia. Penduduk asal di kawasan ini adalah orang Wirri. Taman ini dilindungi oleh hutan hujan yang lebat dan popular dengan platipusnya. Seterusnya, ia mempunyai empangan yang membekalkan air untuk Collinsville, Mackay, dan Moranbah.


Airline Partners

Domestic & International Airline Partners

We are partnering with various airlines across the globe to get you to wherever you need to be.

Payment Partners

We are partnering with the most reliable payment service providers to make sure every transaction is smooth and worry-free!
Getting To and From the Airport
Finding a ride to or from the airport in Mackay can be a challenge. Luckily, now you can book your airport transport in advance with the Traveloka app. Partnering only with trusted transportation providers, we ensure your airport trip to be worry-free. Take a look at our various transport options and find one that best suits your needs.

Need help?