Promotions Partner with UsSavedMy Booking
SGD

Log in to your account

No account yet?
Register
Or log in with:

Verification Needed

We noticed that you are using a new device. As such, you need to verify your account. Please select the intended destination for your verification code:

1
2

Cheap flights to Fuzhou (FOC)

Flights
Flight + Hotel
Airport Transfer

Penerbangan ke Fuzhou

Fuzhou juga dikenali sebagai Foochow, adalah ibu kota dan salah satu bandar terbesar di wilayah Fujian, China. Bersama-sama dengan kawasan Ningde yang banyak, Fuzhou dianggap sebagai kawasan linguistik dan budaya Mindong (lit Fujian Timur). Fuzhou terletak di utara yang terletak di tebing kiri muara sungai terbesar Fujian, Sungai Min. Seluruh sempadan utara mempunyai Ningde, dan Ningde County Gutian terletak di atas. Penduduknya berjumlah 7,115.400 penduduk berdasarkan survei 2010, di mana 4,408,100 penduduk adalah kota yang mewakili sekitar 62%, sementara penduduk negara berada pada 2,707,300 yang mewakili sekitar 38%. Pada 2015, Fuzhou menduduki tempat dalam 10 bahagian Metropolitan Growing Rapid yang teratas di dunia oleh Brookings Institution.


Lapangan terbang di Fuzhou

Lapangan Terbang Antarabangsa Fuzhou Changle

Lapangan Terbang Antarabangsa Fuzhou Changle adalah lapangan terbang antarabangsa yang berkhidmat untuk rantau Fuzhou, ibu kota kawasan Fujian, China. Lapangan terbang itu mula dibuka untuk umum pada 23 Jun 1997, selepas diluluskan untuk mula dibina pada awal tahun 1992. Kapasiti pengendalian semasa adalah kira-kira 6.6 juta orang setiap tahun. Lapangan terbang terletak berhampiran pantai Selat Taiwan di Kecamatan Zhanggang, Changle, kira-kira 52 km (31.1 mi) timur pusat bandar Fuzhou. Lapangan terbang hanya mempunyai landasan tunggal yang mampu untuk pesawat kecil dan sederhana untuk mendarat dan berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Fuzhou. Lapangan terbang juga menyediakan pengangkutan awam darat seperti bas dan teksi untuk penumpang masuk dan keluar dari lapangan terbang. Terdapat banyak pengendali penerbangan yang menyediakan penerbangan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur ke Lapangan Terbang Antarabangsa Fuzhou Changle sehingga kini dari Malaysia Airlines, Xiamen Air, China Southern, dan China Eastern Airlines setiap hari.


Cara Dapatkan Tiket Murah ke Fuzhou

Traveloka adalah enjin carian perjalanan yang memudahkan para pelancong untuk mencari penerbangan termurah ke Fuzhou. Apa yang perlu anda lakukan adalah kunci dalam maklumat dalam kotak carian, dan aplikasi itu akan mengesyorkan perjalanan terbaik mengikut anggaran anda. Ia membandingkan harga penerbangan merentasi beberapa syarikat penerbangan yang dipercayai untuk membantu anda mendapatkan tawaran terbaik. Gunakan ciri peringatan harga Traveloka untuk dimaklumkan tentang penerbangan di julat harga yang anda inginkan untuk mendapatkan harga penerbangan terbaik ke Fuzhou.


Bilakah Masa Terbaik untuk Terbang ke Fuzhou

Fuzhou adalah tempat perjalanan sepanjang tahun. Terlepas dari apabila anda pergi, sentiasa ada tempat yang indah yang patut dikunjungi apabila tiba di Fuzhou. Cuaca yang tepat, masa yang sesuai untuk melawat Fuzhou adalah musim musim bunga yang pada bulan April hingga bulan Mei dan musim luruh yang bermula pada bulan September hingga bulan Oktober, ketika kebanyakan tempat sekarang mempunyai yang paling banyak cuaca mesra pelancongan. Semasa musim musim bunga adalah salah satu masa terbaik untuk melawat Fuzhou, terutamanya untuk pencinta alam. Bunga mekar dan suhu menyenangkan. Musim panas sebenarnya adalah masa dengan perkara-perkara yang paling biasa dilakukan di Fuzhou dari kembara gunung yang cerah dan persiaran bandar untuk festival minoriti.


Apakah 3 Perkara yang Dapat Dilakukan di Fuzhou

Sanfang Qixiang - Sanfang Qixiang secara harfiah Tiga Lanes dan Tujuh Alleys, adalah kawasan bersejarah dan budaya di bandar Fuzhou. Namanya berasal dari tiga lorong Guanglu, Yijin, dan Wenru dan tujuh lorong yang terdiri daripada Ta, Yangqiao, Ta, Huang, Langguan, Anmin, Gong, dan Jipi. Meliputi kawasan seluas 40 hektar, ia terkenal sebagai muzium seni bina bangunan Qing dan Ming Dinasti, termasuk banyak Monumen yang Ditetapkan Kebangsaan seperti kediaman bersejarah Lin Congyi, Bing Xin, Yan Fu, dan Lin Juemin. Anda boleh melawat sini untuk mendapatkan pengetahuan baru tentang sejarah tempat bersejarah.


Pingtan Island - Pingtan atau terkenal sebagai Pulau Haitan adalah sebuah pulau yang terletak di luar pantai timur Provinsi Fujian, China, di selatan teluk kompleks Sungai Min. Ia adalah pulau terbesar di Fujian dan disenaraikan di 5 pulau terbesar di China. Sekiranya anda melawat di sini, anda akan kagum dengan pandangan latar belakang yang mengambil nafas.


Fuzhou Panda World - Fuzhou Panda World, terletak di Gunung Dameng di sebelah barat Fuzhou, berhampiran dengan Taman Tasik Barat yang indah, menuju ke spesies berharga yang merupakan panda raksasa dan menanggung keluarga yang berkaitan dengan panda Giant, adalah Rizab tempat untuk memindahkan panda gergasi kawasan yang mengintegrasikan penyelidikan, pendidikan saintifik melihat-lihat selain Sichuan dan Beijing, dan juga pusat negara untuk pendidikan saintifik tetap Lokasi untuk pendidikan remaja yang dipanggil sebagai unit lawatan tetap Fujian.


Airline Partners

Domestic & International Airline Partners

We are partnering with various airlines across the globe to get you to wherever you need to be.

Payment Partners

We are partnering with the most reliable payment service providers to make sure every transaction is smooth and worry-free!
Getting To and From the Airport
Finding a ride to or from the airport in Fuzhou can be a challenge. Luckily, now you can book your airport transport in advance with the Traveloka app. Partnering only with trusted transportation providers, we ensure your airport trip to be worry-free. Take a look at our various transport options and find one that best suits your needs.

Need help?