Promotions Partner with UsSavedMy Booking
SGD

Log in to your account

No account yet?
Register
Or log in with:

Verification Needed

We noticed that you are using a new device. As such, you need to verify your account. Please select the intended destination for your verification code:

1
2

Cheap flights to Hue (HUI)

Flights
Flight + Hotel
Airport Transfer

Tiket Pesawat Murah ke Hue, Vietnam

Hue (Disebut sebagai 'Hway') yang terletak kira-kira 1100 km ke utara Bandar Raya Ho Chi Minh dianggap sebagai salah satu bandar paling menarik di Vietnam. Ia terletak di tepi Sungai Perfume. Pekan sungai ini pernah menjadi salah satu ibu kota utama di Vietnam dan oleh sebab itu ia sangat terkenal dengan nilai sejarahnya. Di samping itu, Hue juga telah diiktiraf sebagai salah satu Tapak Warisan Dunia oleh UNESCO. Hue menawarkan daya tarikan yang cukup untuk memastikan anda sentiasa meneroka bandar itu sekiranya anda mampu untuk meluangkan masa untuk melawat! Antara alternatif yang lebih murah untuk ke sini selain pengangkutan udara, anda juga boleh menaiki bas dari Hanoi atau Ho Chi Minh untuk sampai ke Hue.


Lapangan Terbang di Hue, Vietnam

Lapangan Terbang Antarabangsa Phu Bai

Lapangan Terbang Antarabangsa Phu Bai adalah sebuah lapangan terbang antarabangsa yang terletak di selatan bandar Hue, yang pernah menjadi ibu negara Vietnam suatu masa dahulu. Lapangan terbang itu menerima penerbangan sulung antarabangsa pertamanya pada tahun 2002. Syarikat penerbangan seperti Bamboo Airways, Hai Au Penerbangan, Jetstar Pacific Airlines, Vietnam Airlines dan VietJet Air menawarkan penerbangan domestik ke Hanoi, Da Nang, Ho Chi Minh City dan Da Lat.


Bagaimana untuk Mendapatkan Tiket Pesawat Murah ke Hue, Vietnam?

Jika anda sedang mencari tawaran termurah untuk ke Hue, Vietnam, Traveloka adalah sebuah enjin carian perjalanan yang terbaik untuk anda. Traveloka adalah sangat mudah untuk pelancong seperti anda untuk mencari penerbangan termurah. Adalah sangat mudah untuk mencari dan menempah tiket penerbangan anda dengan Traveloka. Pertama, masukkan semua maklumat dalam kotak carian, dan Traveloka akan mengesyorkan jadual perjalanan terbaik mengikut pilihan anda. Traveloka juga akan menyenaraikan semua penerbangan yang ada pada tarikh yang ditetapkan, sama ada penerbangan terus atau transit ke destinasi pilihan anda. Anda juga boleh memanfaatkan ciri notifikasi harga untuk maklumat tentang penerbangan dengan julat harga yang anda inginkan untuk mendapatkan harga penerbangan terbaik ke Hue, Vietnam.


Bila Waktu Terbaik untuk ke Hue, Vietnam?

Hue mengalami iklim muson tropika. Secara amnya, terdapat dua musim, iaitu kering dan hujan. Musim kering bermula dari bulan April hingga Ogos, manakala musim hujan pula bermula dari bulan Ogos hingga Januari, dengan musim banjir dari Oktober, dan seterusnya. Suhu boleh turun serendah 20 ° C hingga 9 ° C semasa musim hujan. Masa terbaik untuk perjalanan ke Hue adalah semasa musim kering, antara April hingga Ogos. Anda harus cuba mengelakkan musim banjir yang biasanya bermula pada bulan Oktober. Anda juga mungkin tertarik dengan Festival Hue yang biasanya diadakan pada bulan April. Nikmati acara kebudayaan dan persembahan yang berwarna-warni yang akan diadakan di ibu kota purba Vietnam untuk merayakan tradisi dan warisan Vietnam. Pesta Hue yang diadakan setiap dua tahun ini merupakan salah satu acara yang paling dinanti-nantikan dalam kalangan penduduk tempatan serta pelancong.


Apa 3 Aktiviti Menarik yang Boleh Dilakukan di Hue, Vietnam?

Makam Maharaja Kuno - Salah satu tempat menarik di Hue adalah Makam Maharaja Kuno dan ini adalah salah satu sebab utama yang menarik ramai pengunjung ke Hue saban tahun. Makam-makam yang dibina untuk menghormati maharaja-maharaja terkenal di Hue ini, adalah tempat yang mesti dikunjungi, terutama bagi para pencinta sejarah dan arkitektur di luar sana. Makam Tu Duc, Makam Minh Mang dan Makam Khai Dinh adalah antara makam utama di Hue yang telah dibina sejak abad ke-19 dan ke-20.


Sungai Perfume – yang mengalir sepanjang 80 kilometer, adalah salah satu sungai yang paling terkenal di Vietnam. Ia mengalir dari Truong Son Mountain melalui Pusat Bandar Hue dan Bang Lang Fork. Sungai itu mendapat namanya sejak lama dahulu lagi kerana bau bunga yang jatuh di dalam air dari kebun berhampiran. Anda boleh bersiar-siar di tepi sungai dan menikmati pemandangan dari persiaran tepi laut. Dermaga ini lebih meriah pada waktu petang, di mana penduduk tempatan berkumpul untuk menikmati matahari terbenam dari sana. Jika anda sanggup berbelanja lebih banyak, pelayaran makan malam yang elegan boleh menjadi pilihan yang indah. Sebagai alternatif, anda boleh menikmati sungai dengan mengayuh bot kayuh.


Kuil Puteri Huyen Tan adalah sebuah kompleks besar yang dikelilingi oleh tasik yang penuh bunga teratai. Di samping kuil, biara Maharaja Tran Nhan Tong juga terletak di dalam kompleks itu. Sebaik sahaja anda memasuki kuil, anda akan melalui taman-taman kebun yang cantik. Terdapat juga sebuah perpustakaan di dalam kuil yang menyimpan dokumen-dokumen penting yang berkaitan dengan raja-raja dan tokoh sejarah semasa Dinasti Tran.


Airline Partners

Domestic & International Airline Partners

We are partnering with various airlines across the globe to get you to wherever you need to be.

Payment Partners

We are partnering with the most reliable payment service providers to make sure every transaction is smooth and worry-free!
Getting To and From the Airport
Finding a ride to or from the airport in Hue can be a challenge. Luckily, now you can book your airport transport in advance with the Traveloka app. Partnering only with trusted transportation providers, we ensure your airport trip to be worry-free. Take a look at our various transport options and find one that best suits your needs.

Need help?