Promotions Partner with UsSavedMy Booking
SGD

Log in to your account

No account yet?
Register
Or log in with:

Verification Needed

We noticed that you are using a new device. As such, you need to verify your account. Please select the intended destination for your verification code:

1
2

Cheap flights to Naha (NAH)

Flights
Flight + Hotel
Airport Transfer

Penerbangan ke Naha

Naha adalah bandar utama Wilayah Okinawa, wilayah paling selatan di Jepun. Naha adalah pusat ekonomi, politik, dan pendidikan Wilayah Okinawa. Dalam zaman zaman pertengahan dan zaman moden, ia adalah hab komersial bagi Kerajaan Ryūkyū. Naha adalah sebuah bandar yang indah di pantai Laut China Timur di bahagian selatan Pulau Okinawa, Wilayah Okinawa yang terbesar. Bandar raya ini secara rasmi berasal pada 20 Mei 1921. Sebelum itu, Naha telah berabad-abad salah satu tempat yang paling ramai penduduk di Okinawa. Pada awal Jun 2019, bandar ini mempunyai anggaran penduduk sekitar 318,000 dan kepadatan penduduk 7,940 orang per km². Jumlah kawasan adalah 40 km².


Lapangan Terbang di Naha

Lapangan Terbang Naha

Lapangan Terbang Naha adalah lapangan terbang domestik yang juga lapangan terbang kelas dua yang terletak 4.1 km (2.5 mi) barat dari balai bandar di Naha, Okinawa. Lapangan terbang ini juga menjadi hab kepada Naha Air Base dari Angkatan Udara Pertahanan Udara Jepun. Lapangan Terbang Naha disenaraikan di lapangan terbang 7 paling sibuk di Jepun dan terminal udara utama untuk kargo dan penumpang yang pergi ke dan dari Wilayah Okinawa, Jepun, dan mengendalikan trafik antarabangsa yang dijadualkan ke Hong Kong, Taiwan, Thailand, Korea Selatan, Singapura dan tanah besar China. Lapangan terbang juga menyediakan pengangkutan awam darat seperti bas dan teksi kepada orang ramai untuk masuk dan keluar dari lapangan terbang. Pada masa ini, terdapat satu pengendali penerbangan yang menyediakan penerbangan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur ke Lapangan Terbang Naha yang berasal dari Wings Air dan Lion Air.


Cara Dapatkan Tiket Murah ke Naha

Traveloka adalah enjin carian perjalanan yang memudahkan para pelancong untuk mencari penerbangan termurah ke Naha. Apa yang perlu anda lakukan adalah kunci dalam maklumat dalam kotak carian, dan aplikasi itu akan mengesyorkan perjalanan terbaik mengikut anggaran anda. Ia membandingkan harga penerbangan merentasi beberapa syarikat penerbangan yang dipercayai untuk membantu anda mendapatkan tawaran terbaik. Gunakan ciri amaran harga Traveloka untuk dimaklumkan tentang penerbangan di julat harga yang anda inginkan untuk mendapatkan harga penerbangan terbaik ke Naha.


Bilakah Masa Terbaik untuk Terbang ke Naha

Masa yang paling mahal untuk melawat Naha berada di The Golden Week yang bermula pada akhir bulan April hingga awal Mei. Obon yang bermula pada pertengahan bulan Ogos dan Tahun Baru / Krismas. Musim hujan yang bermula pada pertengahan bulan Jun, diikuti dengan musim panas yang tidak panas dan lembap. Jangan lupa musim taufan biasanya berakhir pada pertengahan bulan September. Tambahan pula, semasa musim bunga dan musim luruh adalah yang terbaik. Pada akhir bulan Mac hingga bulan April agak murah dan anda berpeluang melihat bunga ceri yang sangat cantik dan menyeronokkan. Pada masa ini tahun, anda mempunyai warna-warna musim luruh yang sekali lagi, anda boleh berlari ke keramaian di beberapa tempat, tetapi kadang-kadang ia berbaloi.


Apakah 3 Perkara Terbaik yang Akan Dilakukan di Naha

Shuri Castle - Shuri Castle adalah Ryukyuan gusuku legenda di Shuri, Okinawa. Antara 1429 hingga 1879, ia adalah istana Kerajaan Ryukyu, sebelum menjadi sebahagian besarnya ditinggalkan. Pada akhir tahun 1945, semasa Pertempuran Okinawa, ia hampir dirobohkan oleh pihak lawan. Selepas perang, istana ini semula bertujuan sebagai universiti untuk kampus pendidikan. Bermula pada 1992, dinding dan kubu pertengahan sebahagian besarnya dibina semula di tapak asal berdasarkan gambar, rekod sejarah, dan ingatan.


Naminoue Beach - Ia adalah salah satu pantai yang indah yang boleh ditemui di Jepun. Pantai ini kaya dengan pasir berpasir putih dengan air laut yang jelas yang akan membuat anda ingin berenang dan snorkeling pada masa yang sama. Naminoue Beach terletak dalam jarak berjalan kaki dari Kokusai Dori, Naha Fukushuen dan tarikan-tarikan bandar lain. Untuk keseluruhan, Naminoue Beach adalah tempat yang menarik dan teruja untuk beristirahat semasa hari sibuk anda. Jangan ragu untuk datang ke sini untuk melihat sendiri.


Muzium & Muzium Seni Wilayah Okinawa - Muzium & Muzium Seni Wilayah Okinawa adalah sebuah muzium bersejarah yang terletak di wilayah paling selatan Jepun. Struktur muzium yang dibina sebahagian besarnya dari batu kapur Okinawan tempatan, dipertimbangkan dengan gambaran imaginasi istana Okinawa. Kompleks muzium ini terletak di kawasan Omoro-machi Naha, ibukota Wilayah Okinawa. Ia dibuka pada awal bulan November 2007 yang merangkumi sejarah, seni, dan muzium sejarah semula jadi yang memberi tumpuan tepat pada topik Okinawan. Muzium ini terbuka untuk umum. Rasa bebas melawat sini dan belajar sesuatu yang baru.


Airline Partners

Domestic & International Airline Partners

We are partnering with various airlines across the globe to get you to wherever you need to be.

Payment Partners

We are partnering with the most reliable payment service providers to make sure every transaction is smooth and worry-free!
Getting To and From the Airport
Finding a ride to or from the airport in Naha can be a challenge. Luckily, now you can book your airport transport in advance with the Traveloka app. Partnering only with trusted transportation providers, we ensure your airport trip to be worry-free. Take a look at our various transport options and find one that best suits your needs.

Need help?