Promotions Partner with UsSavedMy Booking
SGD

Log in to your account

No account yet?
Register
Or log in with:

Verification Needed

We noticed that you are using a new device. As such, you need to verify your account. Please select the intended destination for your verification code:

1
2

Cheap flights to Udon Thani (UTH)

Flights
Flight + Hotel
Airport Transfer

Penerbangan ke Udon Thani

Udon Thani adalah salah satu daripada empat bandar utama yang terdiri daripada Ubon Ratchathani, Khorat, Udon Thani, dan Khon Kaen di rantau Isan, Thailand. Udon Thani juga dipanggil sebagai "empat besar Isan". Ia adalah ibu kota Wilayah Udon Thani. Lokasi teratas Udon ialah 17 ° 25'N 102 ° 45'E dan lebih kurang 561 km dari bandar utama Bangkok. Udon adalah pusat komersial utama dan rasmi di utara Isan, Thailand, dan laluan masuk ke Vietnam Utara, Laos, dan Selatan China.


Lapangan Terbang di Udon Thani

Lapangan Terbang Antarabangsa Udon Thani

Lapangan Terbang Antarabangsa Udon Thani adalah lapangan terbang antarabangsa yang terletak di sekitar bandar Udon Thani di Kawasan Udon Thani di wilayah timur laut Thailand. Lapangan Terbang Antarabangsa Udon Thani adalah kira-kira 451 kilometer (280 batu) di timur laut Bangkok. Ia kini mempunyai penerbangan domestik dari dan ke Bangkok iaitu Suvarnabhumi dan Hat Yai (oleh Thai Lion Air), Don Mueang, Chiang Mai (oleh Nok Air), Phuket (oleh Thai AirAsia), Rayong (oleh Thai AirAsia), dan Ubon Ratchathani (oleh Nok Air). Pada tahun 2006 lapangan terbang itu mempunyai 677,412 pergerakan penumpang dan 1,559 pergerakan kargo MT. Pada tahun 2013, lapangan terbang berjaya mengendalikan 1,325,308 penumpang. Pada 2015, Lapangan Terbang Antarabangsa Udon Thani mengendalikan 2,213,690 penumpang dan 3,680 tan kargo. Lapangan Terbang Antarabangsa Udon Thani telah dianjurkan oleh Jabatan Lapangan Terbang (DOA). Terdapat satu pengendali penerbangan yang menyediakan penerbangan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur ke Lapangan Terbang Antarabangsa Udon Thani yang terletak dengan Thai Airways sehingga kini.


Cara Dapatkan Tiket Murah ke Udon Thani

Traveloka adalah enjin carian perjalanan yang memudahkan para pelancong untuk mencari penerbangan termurah ke Udon Thani. Apa yang perlu anda lakukan adalah kunci dalam maklumat dalam kotak carian, dan aplikasi itu akan mengesyorkan perjalanan terbaik mengikut anggaran anda. Ia membandingkan harga penerbangan merentasi beberapa syarikat penerbangan yang dipercayai untuk membantu anda mendapatkan tawaran terbaik. Gunakan ciri amaran harga Traveloka untuk dimaklumkan tentang penerbangan di julat harga yang anda inginkan untuk mendapatkan harga penerbangan terbaik ke Udon Thani.


Bilakah Masa Terbaik untuk Terbang ke Udon Thani

Suhu purata di Udon Thani berbeza-beza. Memandangkan suhu dan kelembapan, ia terasa panas pada sebahagian besar tahun dengan peluang pemendakan yang hampir separuh daripada tahun ini. Kawasan ini kurang sederhana daripada beberapa yang berada di persentil ke-21 untuk cuaca yang menyenangkan dan dibandingkan dengan destinasi pengunjung di seluruh dunia. Jika anda sedang mencari masa yang paling panas untuk melawat Udon Thani, bulan paling hangat adalah pada bulan April, Mei, dan kemudian Jun. Masa yang paling panas pada tahun biasanya pada pertengahan bulan April di mana paras tinggi adalah tetap sekitar 99.7 ° F (37.8 ° C) dengan suhu jarang menurun di bawah 76.7 ° F (24.5 ° C) pada waktu malam. Rancang lawatan anda di sini 1 bulan lebih awal untuk mendapatkan tambang penerbangan yang berpatutan dan tawaran terbaik hotel di Udon Thani.


Apakah 3 Perkara Terbaik yang Akan Dilakukan di Udon Thani

Taman Nong Prajak - Taman Nong Prajak adalah salah satu daripada 3 tasik di Udon Thani yang telah ditubuhkan untuk mewujudkan sebuah pusat hiburan untuk bandaraya dan tasik-tasik lain di Nong Bua Park dan Taman Nong Sim. Nong Prajak Park adalah tempat di mana anda boleh bersenam dan berjalan kaki. Taman Nong Prajak terletak di bahagian tengah barat Udon Thani, dan kira-kira 30 minit berjalan kaki dari kompleks Malam dan Hari.


Wat Pa Ban Tat - Wat Pa Ban Tat adalah theravada buddhist hermitage (Wat) di Kawasan Udon Thani Thailand. Wat Pa Ban Tat telah ditubuhkan oleh meditasi Thai yang popular dibaptis bhikkhu dibaptis Ajahn Maha Bua. Dalam kes pertunjukan kesenian yang terdiri daripada peninggalan Ajahn Mun, Ajahn Sao Kantasilo Mahathera, dan Yang Mulia Acariya Sing Khatayakhamo Wat Pa Salawan. Terdapat juga gambar Pemimpin Meditasi Pemimpin yang mengikutinya dalam tradisi meditasi hutan.


Usotel Waterland - Usotel Waterland dibuka sepenuhnya untuk orang ramai di Udon Thani. Hari ini, terutamanya golongan muda di Udon Thani boleh menikmati hiburan dengan banyak air dan pelbagai kolam renang dan aliran air. Tayar dan Jaket Kehidupan disediakan secara percuma untuk bukan perenang. Ibu bapa yang tidak mahu menyertai anak-anak mereka di dalam air boleh meluangkan masa dengan minuman dan makanan ringan di tingkat bawah bangunan utama. Selain itu, di tingkat dua ada platform tontonan di mana merokok dibenarkan di tempat ini.


Airline Partners

Domestic & International Airline Partners

We are partnering with various airlines across the globe to get you to wherever you need to be.

Payment Partners

We are partnering with the most reliable payment service providers to make sure every transaction is smooth and worry-free!
Getting To and From the Airport
Finding a ride to or from the airport in Udon Thani can be a challenge. Luckily, now you can book your airport transport in advance with the Traveloka app. Partnering only with trusted transportation providers, we ensure your airport trip to be worry-free. Take a look at our various transport options and find one that best suits your needs.

Top Flight Routes

Need help?