1. Hotel
  2. Malaysia(5,795 hotel)
  3. Terengganu(271 hotel)
  4. Besut(31 hotel)
  5. Pulau Perhentian(17 hotel)
  6. Perhentian Island Resort

Perhentian Island Resort

Resort
Pulau Perhentian Besar Malaysia, Daerah Besut,, Pulau Perhentian Besar, Perhentian Island, Besut, Malaysia, 22200
Others
Exterior / Building
Exterior / Building
Nearby View and Attractions
Nearby View and Attractions
Lihat semua gambar
Berdasarkan 932 ulasan tetamu
Kolam Renang
Restoran
WiFi

Tarikan berhampiran
Pro Diver`s World
(0.33 km)
Sekolah Kebangsaan Pulau Perhentian
(1.72 km)
Seahorse Diver
(2.76 km)
Bukit Keluang Beach
(18.86 km)
Log masuk untuk mendapat tawaran hotel hebat sehingga 25%!
Ulasan oleh pengguna Traveloka
Ulasan

6 Pelanggan Traveloka telah menginap di hotel ini dan memberikan ulasan:

5.4
Terdapat 4 perkara yang membuat saya kecewa dengan Perhentian Island Resort. Harapan saya terhadap PIR sangat tinggi kerana ini bukan lawatan pertama saya ke perhentian. 1. Saya sangat teruja untuk bufet sarapan pagi PIR. Saya fikir ia mesti hebat. Tetapi begitu kecewa dengannya. Persembahan makanan, kualiti, cutleries, meja tidak sehingga standard hotel. Bagaimanakah tidak ada set meja dan jadual itu begitu kotor? Budaya kotor. Tidak dihapuskan. Mereka dan mentega! Mereka hanya memasukkannya ke dalam mangkuk. Dan terdapat banyak lalat !!! 2. Semasa hari ke-2 saya telah meminta pengemasan untuk membuat bilik saya. Kerana saya membayar jumlah yang sama seperti hari pertama saya, saya akan mengharapkan ia sepatutnya bagaimana saya memasuki bilik untuk kali pertama. Apa yang mereka lakukan ialah mengeluarkan sampah saya dan memberi saya tuala baru. Mereka juga tidak mengubah beg tempat tidur saya, bahkan tidak menyusun semula beg katil, menambah bar mini dan peralatan mandian saya, menyapu dan menyapu lantai saya, membersihkan bilik mandi dan balkoni saya. Apa jenis make up room saya ini? 3. Siapakah mesin rumput mereka pada hari Ahad? Ia adalah minggu. Dari 7 hari seminggu. Pengurusan hotel memutuskan untuk memasak rumput mereka pada pagi Ahad! Ia adalah bising. Saya dan suami saya terpaksa meninggalkan hotel kerana bunyi yang tidak baik. Saya juga membuat aduan ke meja depan dan dia berkata mereka perlu melakukannya hari ini. tiada pilihan. Ini bukan pengalaman pertama saya tinggal di sebuah hotel. Dan saya memilih PIR untuk lokasi yang hebat dan saya juga mengharapkan perkhidmatan hebat bersamaan dengan jumlah wang yang saya belanjakan. Tetapi ini sangat mengecewakan. Saya harap pengurusan hotel akan mengambil maklum balas saya dengan serius.
9.4
Love Pantai berpasir putih yang halus, makan malam adalah authentic-, mesti cuba (kampung goreng beras, Singapura Fried bee hoon, pada Alar carte. Perkhidmatan mereka adalah hebat juga.
9.4
Kami mendapat bilik diubahsuai baru dengan balkoni dan kami suka. Lokasi yang hebat. Love pantai berpasir putih. Kami mendapat sarapan dan mengambil bufet makan malam. Makanan yang biasa mereka perlu untuk meningkatkan makanan.
8.0
tempat yang sangat baik. Orang yang baik. Mempunyai jeti mereka sendiri dan tupai di mana-mana
9.7
Room: We stayed in the premier chalet which is right behind the premier beach front, we can still see the beach right from our room. Perfect and very convenient layout of the chalets. Room is clean and comfortable, we can still hear the waves from the room with door closed. It's a resort with low density and private beach hence the surroundings are relaxing and peaceful. Room is without TV - which we're totally ok with it. There's no WiFi in the room area, but the 3G receptions are good for Celcom and Maxis. Restaurants: Food are ok but don't set any high expectations in the island for food. Food is a bit pricey as compared to the rest offered in Perhentian. Beach: Lovely amazing long beach with turtles hanging around the bay almost all the time. I think this is the main selling point. Overall, I had a very pleasant stay and will definitely recommend friends and family to PIR. I will definitely come again next year.
9.6
Best vacation good hospitality prompt services. Warm and friendly staff delicious fruit juices Kudos to resort crew.
Pertama
Sebelumnya
1
Seterusnya
Akhir
Berdasarkan
932 ulasan
Penarafan
Location
Rooms
Service
Value
Cleanliness
Ulasan daripada
Business4
Couples425
Solo travel11
Family235
Friends getaway136
Hasil Penarafan
Sangat teruk
108
Teruk
156
Purata
267
Sangat Baik
282
Luar biasa
119
Annabelle C
Nice Hotel and staff
Overall the property is really nice : Large room with terrace with park view, the equipment are nice and the staff adorable. It shows signs of bad maintenance : window piece replace with piece of wood, blinders broken when we arrived and not replaced spontaneously until we asked. beach chair squatted by all other island and no one says anything as a result sometime no chair for us staying there :-)). The garden is beautiful and full of animals with is very pleasant. And the snorkeling in front of the hotel is awesome with big turtles cruising all day and nice coral on both side. easy Diving.Really nice place but need to be cared of.It was really enjoyable to be after the high season way less crowded.
- 8 Nov 2017
azarinak
Love the beach not the resort!
This was my 2nd time in Perhentian but first time stayed at PIR. I went there with my husband and 4 teenage children during the school break. We stayed for 4d3n. Booked thru the agent during Matta Fair. We took the full board package. The location is excellence. The beach is fantastic. May be the best beach on the island! The view was very scenic with crystal clear sea water. The reasons I rated poor for this resort are the food and the condition of the whole resort itself. Upon arrival, we have been put in the chalet (two rooms next to each other) at the back of the property. we had a view of a cement drain and a bushes/forest which gave a spooky feeling at night. After one night, my husb paid RM400 extra to move to a beach front chalet/rooms, but it really wasn’t anything special. Since we have teenage children, we booked two rooms. No tv or wifi in the rooms, which we knew already but having both would make the trip more comfortable and also mean that we could perhaps have stayed longer. Come on, we have teenage kids! 😉 The food! Arggghh.. believe on what u read. The food are far beyond average. It was terrible. We regret that we took the full board package. Even during the BBQ night, the only seafood served were ‘ikan bawal’ and small size squid. I read all the response from the manager to all reviews. The manager keep on mentioning will take necessary action especially about the food; but till we arrived there, the same issues still happened. However, we still enjoyed our stay due to having nice and wonderful beach which where the turtle easily spotted. So sad that such a nice resort with best beach is in a degradation state!
Family - 8 Nov 2017
adam p
Beach was best bit.
SimiliAr to other reviews, beach was best bit of hotel. Hotel starting to feel rundown but rooms are ok. Not quite as luxury as website makes out. Staff are friendly food ok. Kayak hire cheap, we used one to get to turtle beach in next cove-highly recommend doing this as beach was amazing & virtually deserted!
- 4 Nov 2017
MSP_V_66
the resort had its glorious times...
It's a pity that a such a nice resort is in a such a degradation state! I'm sure it was much better years ago ... The rooms are not too clean and look old. The resort definitely needs a huge revamping! Outside also a good maintenance is required. I can understand it's not easy to maintain when there is a jungle behind and it's raining quite often. Breakfast is quite poor in quality. The staff are very-very kind and helpful. The beach in front is one of the most beautiful on the island. We saw turtles in the sea every day and also monitoring lizards walking around the resort. Management, why don't you invest in refurbishing the resort and deep cleaning?
- 1 Nov 2017
Quapi
Amazing beach, hotel in bad shape, stuff not very friendly or helpfull
First: The beach is amazing, no doubt! However, the hotel is in bad shape, the furniture old. The safe and light next to the bed did not work although some came to fix it. The stuff is not very friendly or helpfull. In the restaurant were we ate for dinner they forgot my dish and did not even say sorry or so.
Couples - 25 Okt 2017
Lihat ulasan lain
Bermula 1 September 2017, tetamu hotel yang bukan warga Malaysia atau bukan Penduduk Tetap Malaysia perlu membayar cukai pelancongan sebanyak MYR 10 untuk 1 bilik 1 malam bagi semua hotellihat lagi

Kemudahan hotel

Keterangan

Polisi hotel

  • Makanan dan Minuman
    • Sarapan a la carte
    • Makan malam a la carte
    • Makan tengah hari a la carte
    • Sarapan
    • Sarapan bufet
    • Makan malam bufet
    • Makan tengah hari bufet
    • Tiada alkohol
  • Sukan & Rekreasi
    • Bola tampar pantai
    • Biliard
    • Berkayak
    • Menyelam
    • Gelanggang tenis terbuka
    • Snorkel
    • Bola tampar
  • Aktiviti
    • Tuala pantai
    • Payung pantai
    • Karaoke
    • Kemudahan luar
    • Kolam renang terbuka
    • Spa
  • Kemudahan Perniagaan
    • Pusat perniagaan
    • Stesen komputer
    • Bilik persidangan
    • Kemudahan mesyuarat
    • Mesin fotokopi
  • Kemudahan Umum
    • Restoran
    • Pesanan bilik
    • Peti keselamatan
    • WiFi di kawasan umum
  • Kemudahan Dalam Bilik
    • Peti sejuk
    • Pancuran mandi
  • Perkhidmatan Hotel
    • Pengurup wang
    • Pesanan bilik waktu terhad
  • Umum
    • Bilik larangan merokok
    • Kolam renang
  • Kemudahan Internet
    • Sudut internet

Masa Daftar Masuk dan Daftar Keluar

Daftar masuk: 15.00
Daftar keluar: 12.00

Lokasi
Penginapan di Perhentian Island Resort ialah pilihan yang baik apabila anda melawat Pulau Perhentian Besar.

resort ini amat mudah ditemui kerana kedudukannya yang strategik berdekatan dengan kemudahan awam.

Tentang Perhentian Island Resort

Bergembiralah dengan pelbagai kemudahan hiburan yang tersedia untuk anda dan seisi keluarga di Perhentian Island Resort, sebuah penginapan yang menarik untuk percutian keluarga anda.

resort ini ialah tempat terbaik bagi anda yang inginkan percutian yang tenang dan nyaman, jauh daripada orang ramai.

Perkhidmatan terbaik dan pelbagai kemudahan yang disediakan akan membuat anda berpuas hati sepanjang penginapan anda di Perhentian Island Resort.

Nikmati hari yang menyeronokkan dan santai di kolam, sama ada anda mengembara secara solo atau bersama orang yang tersayang.

Dapatkan tawaran terbaik untuk rawatan spa yang paling berkualiti bagi tujuan istirehat dan meremajakan diri anda.

Nikmati hidangan kegemaran anda dengan makanan istimewa dari Perhentian Island Resort eksklusif untuk anda.

Akses WiFi tersedia dalam kawasan umum penginapan ini agar anda sentiasa terhubung dengan keluarga dan rakan-rakan.

Perhentian Island Resort adalah resort yang memberikan keselesaan hebat dan perkhidmatan terbaik menurut kebanyakan tetamu resort ini.

Dengan semua kemudahan yang ditawarkan, Perhentian Island Resort adalah tempat yang sesuai untuk menginap.

Haiwan peliharaan adalah tidak dibenarkan.


Bayaran tetamu tambahan boleh dikenakan dan berbeza-beza mengikut dasar hotel.
Pengenalan bergambar keluaran kerajaan dan kad kredit atau deposit tunai diperlukan semasa daftar masuk untuk bayaran sampingan.
Permintaan khas adalah tertakluk kepada ketersediaan semasa daftar masuk dan boleh dikenakan bayaran tambahan. Permintaan khas tidak dapat dijamin.
Perkhidmatan pengangkutan ulang-alik lapangan terbang tersedia atas permintaan. Sila hubungi hartanah lebih awal untuk membuat persiapan.
Penafian: Adalah tanggungjawab hotel untuk memastikan semua gambar adalah tepat. Traveloka tidak akan bertanggungjawab atas sebarang gambar yang tidak tepat.
evtbvsrwfq