Promotions Partner with UsSavedMy Booking
MYR

Log in to your account

No account yet?
Register
Or log in with:
1
2
  1. Hotels>
  2. Malaysia (9547 Hotels)>
  3. Pahang (692 Hotels)>
  4. Jerantut (22 Hotels)>
  5. Jerantut Town (11 Hotels)

Hotels near Jerantut Pahang Hospital

Jerantut, Malaysia · 11 hotels available

Going on a business trip
When you tick the checkbox, you will be shown accommodations that are suitable for business trips.
Pay upon Check-in
Traveloka Best Price Guarantee
Jerantut Pahang Hospital is located in Jerantut, Pahang. It was completed in 1977 and was opened on January 26, 1979 by the Sultan of Pahang, Sultan Haji Ahmad Shah Ibni Sultan Abu Bakar Riayatuddin Al-Muadzam Shah. Some of the most interesting attractions here include Bukit Istana, Kota Gelanggi Caves and Lata Meraung Waterfall. Spend your day at several Jerantut Pahang Hospital hotels that can be found here.

Popular hotels near Jerantut Pahang Hospital

EXTERIOR_BUILDING NKS Hotel
Hostels
21 - 22, Jalan Besar, Bandar Laman, Jerantut Town, Jerantut, Pahang, Malaysia, 27000
EXTERIOR_BUILDING Hotel Darul Makmur
Hotels
Lot 35, Jalan Besar, Bandar Lama, Jerantut Town, Jerantut, Pahang, Malaysia, 27000
With a stay at Hotel Darul Makmur in Jerantut, you'll be minutes from Tengku Ahmad Mosque and close to Tengku Mahkota Abdullah Mosque. This hotel is within the region of Lata Meraung and Jeranut Golf Club.
Impressive - 8.4 / 10(48)
BEDROOM Nusa Holiday Village
Villas
Nusa Holiday Village, Kuala Tahan, Jerantut Town, Jerantut, Pahang, Malaysia, 27000
Located in Jerantut, Nusa Holiday Village is convenient to Tengku Ahmad Mosque and Tengku Mahkota Abdullah Mosque. This lodge is within the region of Lata Meraung and Jeranut Golf Club.
LOBBY Greenleaf Guesthouse
Guest Houses
2, Tingkat Atas, Bangunan LKNP Peringkat 3, Jalan Diwangsa, Jerantut Town, Jerantut, Pahang, Malaysia, 27000
EXTERIOR_BUILDING Town Inn Jerantut
Hotels
Lot 3748, Jalan Tahan, Bandar Baru, Jerantut Town Center,, Jerantut Town, Jerantut, Pahang, Malaysia, 27000
Convenient - 8.2 / 10(22)
BEDROOM Hotel Inderapura
Hotels
Lot 20, Bandar Inderapura, Jerantut Town, Jerantut, Pahang, Malaysia, 27000
Located in Jerantut, Hotel Inderapura is convenient to Tengku Mahkota Abdullah Mosque and Tengku Ahmad Mosque. This hotel is within the region of Lata Meraung.
Impressive - 8.3 / 10(26)
BEDROOM Gold Jerantut Hotel
Hotels
No 5 Jalan Pine 1, Taman Pine, Jerantut Town, Jerantut, Pahang, Malaysia, 27000
BEDROOM Wau Hotel  Cafe
Hotels
K1 PUSAT PERNIAGAAN SUNGAI JAN, Jerantut Town, Jerantut, Pahang, Malaysia, 27000
BEDROOM Sy Jerantut Hotel
Hotels
3, Jalan Jerantut - Maran, Jerantut Town, Jerantut, Pahang, Malaysia, 27000
EXTERIOR_BUILDING Felda Residence Tekam
Hotels
Tun Razak Agricultural Research Centre, Jerantut Town, Jerantut, Pahang, Malaysia, 27000
Convenient - 8.0 / 10(97)

Most commonly asked questions in Jerantut Pahang Hospital

How many hotels are listed in Jerantut Pahang Hospital?

Currently, there are around 11 hotels that you can book in Jerantut Pahang Hospital

About

Hospital Jerantut Pahang terletak di daerah Jerantut, Pahang. Ia siap dibina pada tahun 1977 dan telah dibina di atas sebidang tanah yang mempunyai keluasan 9.3 hektar. Hospital Jerantut telah dirasmikan pada 26 Januari 1979 oleh Sultan Pahang, Sultan Haji Ahmad Shah Ibni Sultan Abu Bakar Riayatuddin Al-Muadzam Shah.


Hospital ini telah mula beroperasi sebagai pusat rawatan pesakit luar pada 16 Julai 1977 dan beroperasi sepenuhnya pada 1 Ogos 1977. Ia diikuti dengan perkhidmatan sokongan yang lain seperti Unit Kecemasan, Unit X-Ray, Unit Farmasi dan Laporan Perubatan. Perkhidmatan Rawatan Pesakit Dalaman bermula hanya dengan 49 katil sahaja. Hospital Jerantut Pahang ini menyediakan perkhidmatan perubatan dan penjagaan kepada penduduk di sekitar Bandar dan daerah ini.


Bagaimana untuk ke Destinasi

Menggunakan Kapal Terbang

Anda boleh menaiki penerbangan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ke Lapangan Terbang Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan. Dari lapangan terbang, anda boleh menaiki teksi atau bas ke Hospital Jerantut Pahang yang akan mengambil masa perjalanan lebih kurang 2 jam atau 166 km.


Menggunakan Kereta

Hospital Jerantut Pahang lebih mudah dihubungi dengan memandu dari Kuala Lumpur terus ke Jerantut melalui Lebuhraya Karak yang akan mengambil masa lebih kurang 2 jam. Hospital Jerantut Pahang terletak hanya 5 minit pemanduan dari Bandar Jerantut.


Menggunakan Bas

Anda boleh ke Jerantut dengan menaiki bas dari Kuala Lumpur atau mana-mana negeri di Malaysia. Sekiranya anda menaiki bas dari Kuala Lumpur anda boleh menaiki SE Ekspress yang berlepas dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS) untuk ke Jerantut. Dari situ, anda boleh menaiki bas atau teksi untuk ke Hospital Jerantut Pahang yang akan mengambil masa perjalanan selama 5 minit.


Tarikan Pelancongan

Bukit Istana

Anda boleh memulakan lawatan anda dengan berkunjung ke Bukit Istana yang terletak hanya 2 km dari Hospital Jerantut Pahang. Nama bukit ini dinamakan bersempena dengan kewujudan istana di atas bukit ini semenjak tahun 60-an yang telah menjadi istana hinggap Sultan Abu Bakar ketika berkunjung ke Jerantut. Anda boleh mendaki sehingga ke puncak bukit untuk menikmati pemandangan keseluruhan Bandar Jerantut yang indah.


Kompleks Gua Kota Gelanggi

Kompleks Gua Kota Gelanggi merupakan salah satu destinasi utama pelancongan yang boleh anda kunjungi ketika berada di Jerantut. Ia sesuai untuk penggemar aktiviti lasak untuk mereka terokai gua bersejarah penuh mistik yang telah berusia lebih 150 juta tahun ini untuk menyaksikan sendiri keindahan flora dan fauna yang terdapat di sini. Anda juga boleh melihat keindahan batu stalaktit dan stalagmit yang terdapat di dalamnya dan juga keunikan pembentukan batu-batanya.


Lata Meraung Waterfall

Sekiranya anda merancang untuk berehat di tempat yang tenang dengan udara segar dan kesejukan air sungai, maka Air Terjun Lata Meraung merupakan tempat yang sesuai buat anda lawati ketika berada di Jerantut. Lokasi ini terletak hanya 16 km dari Hospital Jerantut Pahang. Terdapat juga padang golf dan taman rekreasi tidak berapa jauh dari air terjun ini.


Gunung Benom

Gunung Benom merupakan puncak yang kesepuluh tertinggi di Semenanjung Malaysia dengan ketinggian 2107 meter di atas paras laut dan juga merupakan yang kedua tertinggi di Semenanjung Malaysia selepas Gunung Tahan. Gunung Benom terletak di antara sempadan tiga buah daerah iaitu Jerantut, Temerloh dan Raub. Kawasan topografi kawasan ini merangkumi kawasan berbukit dengan tanah pamah yang rendah dan rata di beberapa kawasan di dalam hutan simpan ini.


National Park

Taman Negara merupakan tempat yang paling tepat buat penggemar hutan rimba dan aktiviti lasak. Anda boleh merasai pengalaman berjalan di atas jambatan kanopi terpanjang di dunia, melawat perkampungan orang asli, melalui trek hutan di bawah teduhan hutan rimba semula jadi, mendaki gunung tertinggi di Semenanjung Malaysia, menerokai gua, memancing, berkhemah, melihat hidupan liar dan pelbagai aktiviti lain.


Hotel

Hotel Darul Makmur

Penginapan di Hotel Darul Makmur merupakan pilihan yang tepat sekiranya anda berkunjung ke Jerantut. Jaraknya hanya 711 meter dari Hospital Jerantut Pahang. Hotel bertaraf tiga bintang ini mempunyai bilik penginapan moden yang dilengkapi dengan kemudahan Wi-Fi percuma dan mempunyai laluan yang mudah untuk ke lebuh raya pantai timur. Hotel ini merupakan lokasi yang terbaik buat anda yang mencari penginapan yang selesa di Jerantut.


NKS Hotel

Hotel NKS merupakan pilihan yang baik sekiranya anda berkunjung ke Jerantut. Hotel bertaraf satu bintang ini terletak di tengah Bandar Jerantut. Buat para pengunjung yang mencari penginapan pada kadar yang murah, Hotel NKS merupakan pilihan yang tepat untuk anda menginap.


Need help?