Promotions Partner with UsSavedMy Booking
SGD

Log in to your account

No account yet?
Register
Or log in with:

Verification Needed

We noticed that you are using a new device. As such, you need to verify your account. Please select the intended destination for your verification code:

1
2

Cheap flights to Wenzhou (WNZ)

Flights
Flight + Hotel
Airport Transfer

Penerbangan ke Wenzhou

Wenzhou adalah bandar raya peringkat negeri di rantau selatan Zhejiang di Republik Rakyat China. Wenzhou diletakkan di hujung tenggara timur Provinsi Zhejiang dengan sempadannya yang menghubungkan ke Lishui di barat, Fujian di selatan, dan Taizhou di utara. Ia dibatasi oleh pergunungan, Laut China Timur, dan 437 pulau terpencil, manakala dataran rendahnya hampir seluruhnya sepanjang pantai Laut China Timur, yang panjangnya kira-kira 355.5 kilometer (221.1 batu). Kebanyakan kawasan Wenzhou adalah pergunungan kerana hampir 76.5 peratus kawasan permukaannya seluas 11,790 kilometer persegi (4,550 meter persegi) adalah sulit kerana gunung dan bukit. Dikatakan bahawa Wenzhou mempunyai pegunungan 70%, air 10%, dan tanah pertanian 20%. Pada masa tinjauan pada tahun 2010 di China, 3,040,000 orang tinggal di kawasan bandar Wenzhou dan kawasan di bawah kuasanya (yang merangkumi dua bandar satelit dan 6 daerah) memegang penduduk 9,122,220 di mana 32% adalah penduduk bukan penduduk tempatan dari luar Wenzhou rantau.


Lapangan terbang di Wenzhou

Lapangan Terbang Antarabangsa Wenzhou Longwan

Lapangan Terbang Antarabangsa Wenzhou Longwan adalah lapangan terbang antarabangsa yang melayani metropolitan Wenzhou di selatan Provinsi Zhejiang, China. Lapangan Terbang Wenzhou Longwan juga dikenali sebagai Lapangan Terbang Wenzhou Yongqiang, ia meluluskan nama semasa pada akhir April 2013. Lapangan terbang terletak kira-kira 24.2 km (15 mi) tenggara bandar. Pada tahun 2010, lapangan terbang Wenzhou berada di 28 lapangan terbang tersibuk teratas di tanah besar China dengan 5,326,900 penumpang. Lapangan terbang hanya mempunyai landasan tunggal yang boleh mengendalikan pesawat lebar seperti Boeing 767 dan Airbus A330. Lapangan terbang juga menyediakan pengangkutan awam darat seperti bas dan teksi kepada penumpang masuk dan keluar dari lapangan terbang. Terdapat banyak operator penerbangan yang menyediakan penerbangan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur ke Lapangan Terbang Antarabangsa Wenzhou Longwan yang dari Air China, China Eastern Airlines, China Southern, dan Cathay Pacific setiap hari.


Cara Dapatkan Penerbangan Murah ke Wenzhou

Traveloka adalah enjin carian perjalanan yang memudahkan para pelancong untuk mencari penerbangan termurah ke Wenzhou. Apa yang perlu anda lakukan adalah kunci dalam maklumat dalam kotak carian, dan aplikasi itu akan mengesyorkan perjalanan terbaik mengikut anggaran anda. Ia membandingkan harga penerbangan merentasi beberapa syarikat penerbangan yang dipercayai untuk membantu anda mendapatkan tawaran terbaik. Gunakan ciri peringatan harga Traveloka untuk dimaklumkan tentang penerbangan di julat harga yang anda inginkan untuk mendapatkan harga penerbangan terbaik ke Wenzhou.


Bilakah Masa Terbaik untuk Terbang ke Wenzhou

Waktu yang sesuai untuk melawat Wenzhou adalah pada bulan April hingga bulan Jun dan dari bulan September hingga akhir bulan Oktober adalah dua waktu yang sesuai untuk melawat Wenzhou. Kedua-dua musim musim bunga dan musim luruh ini mampu menenangkan suhu yang menyenangkan di seluruh metropolis terkenal Wenzhou. Mengunjungi semasa tarikh ini juga bermakna anda akan mengelakkan cuti percutian sekolah utama dari seluruh dunia yang bermula dari bulan Julai hingga bulan Ogos dan bulan Disember hingga bulan Januari. Jika anda bercadang untuk melawat Wenzhou, menempah penerbangan tiket seawal satu bulan sebelum berlepas untuk mengelakkan tambang tiket yang lebih padat dan lebih tinggi.


Apakah 3 Perkara Terbaik yang Akan Dilakukan di Wenzhou

Gunung Yandang Lingyan - Lingyan juga terkenal sebagai "Ming Ting" Gunung Yandang. Di Yandang Sanjie (Lingyan, Dalongyu, Lingfeng), Lingyan Attractive Spot hanyalah salah satu daripadanya. Tempat yang indah adalah tengah Kuil Lingyan, diikuti oleh Kuil Pingxia, dan kiri dan kanan adalah Zhanqi dan Tianzhu dua tebing. Kuil Lingyan pertama kali dibina dalam empat tahun Song Taiping Xingguo (979) dan merupakan salah satu kuil kuno Yandang. Sekiranya anda melawat di sini, anda akan kagum dengan pandangan latar belakang yang mengambil nafas.


Jiangxin Guyu - Ini adalah salah satu tempat yang paling menarik untuk melawat sini di Wenzhou. Pemandangan yang indah di sekelilingnya adalah yang terbaik dan anda boleh berasa santai ketika berjalan di sini terutamanya semasa pagi atau petang. Tempat ini terbuka untuk umum secara percuma dan terdapat banyak tempat letak kereta yang memudahkan anda sampai ke sana. Sekiranya anda melawat di sini, anda akan kagum dengan pandangan latar belakang yang mengambil nafas.


Pusat Dagangan Dunia Wenzhou - Pusat Dagangan Dunia Wenzhou adalah pencakar langit tinggi 69 tingkat yang terletak di Wenzhou, Zhejiang, China. Pembinaan bangunan itu bermula pada awal bulan Jun 2003 dan beroperasi sepenuhnya pada tahun 2010 pada 333 m (1,093 kaki), memberikan gelaran 25 bangunan tertinggi di dunia. Wenzhou World Trade Centre terletak di kawasan pusat bandar Wenzhou di mana ia berdiri sebagai bangunan tertinggi di metropolitan, yang tertinggi di wilayah Zhejiang dan pencakar langit tertinggi di China hingga ke hari ini.


Airline Partners

Domestic & International Airline Partners

We are partnering with various airlines across the globe to get you to wherever you need to be.

Payment Partners

We are partnering with the most reliable payment service providers to make sure every transaction is smooth and worry-free!
Getting To and From the Airport
Finding a ride to or from the airport in Wenzhou can be a challenge. Luckily, now you can book your airport transport in advance with the Traveloka app. Partnering only with trusted transportation providers, we ensure your airport trip to be worry-free. Take a look at our various transport options and find one that best suits your needs.

Need help?