Promotions Partner with UsSavedMy Booking
SGD

Log in to your account

No account yet?
Register
Or log in with:

Verification Needed

We noticed that you are using a new device. As such, you need to verify your account. Please select the intended destination for your verification code:

1
2

Cheap flights to Zhengzhou (CGO)

Flights
Flight + Hotel
Airport Transfer

Penerbangan ke Zhengzhou

Zhengzhou adalah yang terbesar dan ibu kota Wilayah Henan yang terletak di bahagian tengah Republik Rakyat China. Ia adalah salah satu daripada Pusat Bandaraya Nasional di China yang merupakan pusat kawasan Central Plains dan berfungsi sebagai pusat ekonomi, teknologi, politik, dan pendidikan di kawasan itu, serta hab pengangkutan utama di China yang terdiri daripada kereta api, lebuh raya, penerbangan, komunikasi. Kawasan metropolitan Zhengzhou yang termasuk Kaifeng dan Zhengzhou yang merupakan kawasan teras Zon Ekonomi Plains Tengah. Zhengzhou juga merupakan Sejarah Negeri Terkenal, Bandar Beradun Negara, dan Bandar Budaya, salah satu daripada Bandar Lapan Bandaraya Purba dan tempat kelahiran Kaisar Kuning dan salah satu daripada asal Tamadun Cina.


Lapangan Terbang di Zhengzhou

Lapangan Terbang Antarabangsa Zhengzhou Xinzheng

Lapangan Terbang Antarabangsa Zhengzhou Xinzheng adalah lapangan terbang utama yang berkhidmat untuk Zhengzhou, ibukota wilayah Henan, China. Lapangan Terbang Antarabangsa Zhengzhou Xinzheng terletak di Xinzheng, 38 kilometer (23 mi) tenggara pusat bandar Zhengzhou. Ia dibuka pada akhir Ogos 1997, menggantikan prototaipnya, Lapangan Terbang Dongjiao yang kini merobohkan. Lapangan terbang ini adalah satu-satunya lapangan terbang antarabangsa di Henan dan berfungsi sebagai pintu masuk utama untuk kawasan itu dan kawasan tengah pusat. Perkhidmatan penghubung kereta api lapangan terbang di antara pusat bandar dan lapangan terbang Zhengzhou menjadi tersedia selepas pencapaian pusat trafik tanah pada tahun 2015, termasuk kereta api antar bandar Lapangan Terbang Zhengzhou-Xinzheng, yang memulakan operasi dari akhir Disember 2015 dan berkhidmat sebagai garis Zhengzhou Metro Chengjiao dan satu pautan ekspres, yang mula beroperasi sepenuhnya dari 12 Januari 2017. Terdapat dua pengendali syarikat penerbangan yang menyediakan penerbangan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur ke Lapangan Terbang Antarabangsa Zhengzhou Xinzheng yang merupakan harian Korea Air dan Thai Airways.


Cara Dapatkan Tiket Murah ke Zhengzhou


Traveloka adalah enjin carian perjalanan yang memudahkan para pelancong untuk mencari penerbangan termurah ke Zhengzhou. Apa yang perlu anda lakukan adalah kunci dalam maklumat dalam kotak carian, dan aplikasi itu akan mengesyorkan perjalanan terbaik mengikut anggaran anda. Ia membandingkan harga penerbangan merentasi beberapa syarikat penerbangan yang dipercayai untuk membantu anda mendapatkan tawaran terbaik. Gunakan ciri amaran harga Traveloka untuk dimaklumkan tentang penerbangan di julat harga yang anda inginkan untuk mendapatkan harga penerbangan terbaik ke Zhengzhou.


Bilakah Masa Terbaik untuk Terbang ke Zhengzhou


Waktu yang sesuai untuk melawat Zhengzhou adalah semasa musim panas dan musim luruh, khusus dari bulan Julai hingga akhir Oktober. Dengan iklim yang menyeronokkan, Zhengzhou adalah yang terbaik untuk bersiar-siar sepanjang tahun. Kerana kawasan itu mempunyai kapasiti hujan yang terbesar pada bulan-bulan ini, sehingga para pelancong dapat melihat pemandangan yang paling indah di Sungai Kuning. Zhengzhou mempunyai bulan terpanas bulan Julai apabila suhu purata adalah kira-kira 28 ° C (80.6 F), yang boleh mencecah sehingga 43.5 ° C. Sedang bulan paling sejuk adalah pada bulan Januari dengan suhu purata -0.3 ° C (31.64F) kadang-kadang turun hingga 18 ° C yang sejuk. Untuk kesimpulan, musim gugur dan musim bunga adalah musim pelancongan yang paling sesuai dan ramai.


Apakah 3 Perkara Terbaik yang Akan Dilakukan di Zhengzhou


Gunung Song - Gunung Song adalah gunung di Provinsi Henan China tengah, di sepanjang tebing selatan Sungai Kuning. Gunung Song terkenal sebagai gunung utama Lima Pergunungan Besar China. KTT adalah 1,505 meter (4,900 kaki) di atas paras laut. Lereng naik dengan tajam dari lembah dan tebal di atas tanah dengan pokok-pokok, memberikan pemandangan nafas, tetapi puncak tertinggi (Junji) mencapai hanya 1500 m dalam ketinggian.


Biara Shaolin - Biara Shaolin juga dikenali sebagai Kuil Shaolin, adalah kuil Buddha Chan ("Zen") di Dengfeng County, Wilayah Henan, China. Kuil Shaolin adalah kuil utama sekolah Shaolin Buddhisme sehingga kini. Shaolin Monastery terletak 92 kilometer (57 batu) barat bandar Zhengzhou, Biara Shaolin dan Hutan Pagodanya disenaraikan sebagai sebahagian daripada "Monumen Sejarah Dengfeng" oleh Tapak Warisan Dunia UNESCO pada tahun 2010.


Muzium Henan - Muzium Henan yang terletak di Zhengzhou, Provinsi Henan, China, adalah sebuah arkeologi dan muzium sejarah. Ia mempunyai koleksi sejarah lebih daripada 130,020 keping peninggalan budaya sepanjang zaman. Di samping koleksi sejarah manusia, muzium juga menjadi tempat untuk banyak peninggalan sejarah semula jadi termasuk tulang dinosaurus fosil. Bangunan kini Muzium Henan, yang dibuka pada awal tahun 1997, menduduki kawasan ruang lantai sehingga 78,000 kaki persegi. Kemasukan adalah percuma.


Airline Partners

Domestic & International Airline Partners

We are partnering with various airlines across the globe to get you to wherever you need to be.

Payment Partners

We are partnering with the most reliable payment service providers to make sure every transaction is smooth and worry-free!
Getting To and From the Airport
Finding a ride to or from the airport in Zhengzhou can be a challenge. Luckily, now you can book your airport transport in advance with the Traveloka app. Partnering only with trusted transportation providers, we ensure your airport trip to be worry-free. Take a look at our various transport options and find one that best suits your needs.

Top Flight Routes

Need help?